четвер, 23 березня 2017 р.

Розпочалась друга сесія обговорення програм 5-9 класів


Учителів запрошують долучитись до обговорення та удосконалення програм базової школи.

Стартувала друга сесія обговорення оновлених навчальних програм для учнів 5-9 класів. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки. Обговорення триватиме 12 днів.

У відомстві наголошують, що всі бажаючі мають можливість ознайомитись зі змінами, які внесені до програм після першої сесії обговорення та роботи робочих груп, а також надати свої пропозиції щодо подальшого удосконалення програм базової школи.

У Міносвіти також зазначають, що команда, яка працювала над оновленням програм, підготувала опис ключових змін до оновлених програм з описом основних новацій, які було внесено за результатами обговорення.

«Перший етап обговорення значно перевершив наші очікування – ми отримали більше 7 тисяч пропозицій за 12 днів. Таким чином, ми навіть змушені були переглянути графік оновлення, щоб встигнути зробити основну змістовну і технічну роботу. Тоді ж було прийняте рішення продовжити термін другої сесії обговорення програм до 12 днів, зробити його таким же, як і перша сесія, щоб громадськість мала більше часу на ознайомлення та внесення пропозицій», - зазначила координатор проекту оновлення навчальних програм для 5-9 класів Тетяна Засєкіна.

Друга сесія триватиме до 4 квітня включно. Більша частина цього терміну припадає на весняні канікули, коли у вчителів нема уроків, тож вони зможуть більш детально переглядати та коментувати програми.

«Для нас важливо зробити це обговорення максимально відкритим. Ми сподіваємось, що громадськість і, зокрема, учителі зможуть взяти активну участь в обговоренні і дати ще більше конструктивних пропозицій, адже освіта - це справа усього суспільства, а не лише профільного міністерства чи інших органів влади», - додає координатор проекту оновлення навчальних програм для 5-9 класів Сергій Горбачов.



Немає коментарів:

Дописати коментар