четвер, 9 березня 2017 р.

Аплікація з фетру-жабка.


Старий компакт-диск та відрізки зеленого фетру перетворюємо на дитячу аплікацію.
Recycled Art: створюємо жабку з вторинної сировини
Наші діти повинні розуміти важливість вторинного використання речей. Предмети, які відслужили своє, можна розглядати як відходи, а можна проявити фантазію і створити об’єкт актуального напряму Recycled Art. Покажіть дитині творчість сучасних художників, що працюють у цьому жанрі, та запропонуйте разом зробити іграшку зі старих домашніх матеріалів.

Матеріали:


  1. старий CD-диск;
  2. три відрізки зеленого фетру 12х12 см (або один лист формату А4);
  3. ножиці;
  4. маркер;
  5. контур для тканинної основи;
  6. термоклейовий пістолет або клей для тканини.

Хід роботи:

Візьміть диск, прикладіть його до фетрової основи та обведіть (потрібно 3 таких деталі). Виріжте отримані кола з діаметром 12 см. Два кола розріжте навпіл і намалюйте контуром передні та задні жаб’ячі лапки. Поки контур застигатиме, зробіть голову з третього фетрового кола.
Почніть з очей. Для цього візьміть велику копійку та обведіть її на зеленому фетрі двічі, а потім виріжте. Візьміть монетку з меншим діаметром та виріжте під цей розмір два кола з білого картону. Намалюйте чорним маркером або фломастером зіниці. Склейте між собою фетрові та паперові частини очей. Наклейте оченята на голову зверху. Намалюйте контуром по тканині носик та посмішку.
А далі візьміть компакт-диск та приклейте на передньому плані голову і передні лапки, задні лапи підклейте під диском. Дитина може проявити фантазію і зробити для жабки вії, бантик, квітку, метелика тощо. Оскільки об’єкт виходить плоским, його можна приклеїти до основи та помістити в рамку. Або залишити, як є. Таким чином можна оформити декілька дисків і створити об’єкти, що нагадують сову, левеня, котика, порося — порадьтеся з малюком, що хотів би бачити у результаті саме він.



Немає коментарів:

Дописати коментар