неділю, 19 лютого 2017 р.

Хардангер


Вишивка хардангер привертає погляди оточуючих своєю легкістю і повітряністю. Незважаючи на це, вишивати вироби в стилі хардангер дуже просто - цього можуть навчитися навіть початківці .


Творчість грунтується на чергуванні блоків геометричної форми між собою - як правило, заокруглених кутів і колоподібних візерунків у вишивці не спостерігається
Звертайте увагу на тип тканини, яку ви обираєте для роботи, - віддайте перевагу більш щільної матерії, в якій число ниток поперечного та поздовжнього плетіння збігається.
Кожен окремий елемент вишивки виконується у вигляді самостійного блоку на площі розміром 4х4 нитки. Залежно від обраного візерунка блок може складатися з квадрата, зірочки, вирізаного вікна або будь-який інший фігури, обраної вами.
Крім спеціальної тканини вам знадобиться кілька видів ниток, які підбираються, виходячи з формуючих схему візерунків. Наприклад, крайові елементи і вишивка гладдю виконуються товстими нитками на кшталт ірису або перліт, тоді як при роботі над дрібними деталями і ажурними малюнками краще використовувати муліне.








Немає коментарів:

Дописати коментар